Ελλάδα

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη

20.07.2022 | 02:56 Eνσωμάτωση

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Παλαιά Πεντέλη, με το 112 να καλεί τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς τα Βριλήσσια.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι του Λευτέρη Κουντουλάκου, δημοτικού συμβούλου Πεντέλης, επιβεβαιώθηκαν. Η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όπως τόνισε ο ίδιος στο MEGA, πέρασε μέσα από το νοσοκομείο Παίδων.

«Δυστυχώς από την ώρα που άνοιξε κι άλλο μέτωπο πέρασε μέσα από το νοσοκομείο Παίδων και έφερε την φωτιά στην περιοχή της Πλακεντίας. Προσπαθούμε να τη σταματήσουμε εδώ, γιατί είναι τα σύνορά μας με τον Γέρακα».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως είναι αναγκαίο να περιοριστεί η φωτιά σε εκείνο το σημείο, ώστε να μην περάσει σε άλλο οικισμό στο λόφο του Αστεροσκοπείου.

Στην κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί πυροσβέστες και εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς και να μην την αφήσουν να επεκταθεί.

Η ανεξέλεγκτη μανία της φωτιάς απειλεί τον οικιστικό ιστό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος οι ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/07/2022