Ελλάδα

Ντράφι: Σοκαριστική εικόνα – Καμένος στύλος ηλεκτρικού ρεύματος κρέμεται από τα καλώδια σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας

20.07.2022 | 11:19 Eνσωμάτωση

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές.

Ακατάπαυστα συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά 485 πυροσβέστες και 7 εναέρια στη βορειοανατολική Αττικη από το απόγευμα της Τρίτης.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν αναπτυχθεί 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Η μάχη τους, όμως, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και ο έλεγχος στο Ντράφι έχει χαθεί, με τον καπνό να είναι έντονος.

Σοκ προκαλεί η εικόνα ενός στύλου της ΔΕΗ, ο οποίος έχει καεί και ό,τι έχει μείνει κρέμεται από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Συγκεκριμένα στην οδό Δωριέων στο Ντράφι, πρόκειται για έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπου μία κολώνα της ΔΕΗ έχει σπάσει από τον αέρα και την φωτιά, κρέμεται και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές. Οι ριπές των ανέμων είναι έντονες και σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να ελέγξουν εάν έχουν ρεύμα τα καλώδια.

Ντράφι: «Οι κρουνοί δεν έχουν νερό», λένε οι κάτοικοι

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες από τους κατοίκους για το γεγονός ότι οι κρουνοί της πυροσβεστικής δεν έχουν νερό.

«Οι κρουνοί δεν είχαν νερό και οι πυροσβέστες που έδωσαν το αίμα τους, μας παρακαλούσαν  να πάρουμε την πυροσβεστική και να ενημερώσουμε ότι δεν έχουν νερό. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται», αναφέρει μία αγανακτισμένη κάτοικος στο Ντράφι.

Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες των κατοίκουν κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού όσον αφορά στους πυροσβεστικούς κρουνούς. Συγκεκριμένα, ενώ η πυροσβεστική δύναμη ήταν πολύ ισχυρή, όπως και από την Περιφέρεια και τους Δήμους, δεν ήξεραν πού να πάνε να γεμίσουν νερό. Έφτασαν σε σημείο να ζητούν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, για να πηγαίνουν στις υδροφόρες στα σημεία εκείνα να γεμίζουν, προκειμένου να μην χάνεται χρόνος.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/07/2022