Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους – Εκκενώθηκαν οικισμοί

20.07.2022 | 13:16 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζουν οι προσπάθειες πυροσβεστών και αστυνομικών που μέσα στις φλόγες πήγαιναν πόρτα - πόρτα για να απεγκλωβίσουν κατοίκους που δεν είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Η Αττική ξαναζεί τον εφιάλτη…

Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα. Στην Πεντέλη, το Ντράφι , την Ανθούσα για να εκκενώσουν σπίτια καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά. Στο βίντεο καταγράφονται πλάνα με τις αγωνιώδεις προσπάθειες αστυνομικών και πυροσβεστών να απομακρύνουν πολίτες από τα σπίτια τους.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν ολονύχτια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι από τα σπίτια τους , στις περιοχές που πλησίαζαν οι φλόγες, από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρεται με καροτσάκι από τους αξιωματικούς της Ελλάς με περιπολικό σε ασφαλές σημείο μακριά από το σπίτι της.

Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας φυσά μανιασμένα . Εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπισή της μέσα στην νύχτα ακόμη πιο δύσκολη.

Αστυνομικοί προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο

Συνολικά 600 άτομα μεταφέρθηκαν μακριά από τις κατοικίες τους το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν οι περιοχές ώστε οι κάτοικοι να προφυλαχθούν από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη στις 5 το απόγευμα και σταδιακά εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ , ρίχτηκαν στη μάχη για την προστασία πολιτών και των περιουσιών τους στις περιοχές που η φωτιά μαίνεται .

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022