Οικονομία

CPLP Shipping Holldings: Ξεκινά την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 100 εκατ. ευρώ

20.07.2022 | 13:45 Eνσωμάτωση

Ξεκινά σήμερα για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο η δημόσια προσφορά του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους έως 100 εκατομμύρια ευρώ, της «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC», μέλος του Ομίλου της Capital Product Partners L.P.

Η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ναυτιλιακές εταιρείες διεθνώς, η οποία επενδύει στην πράσινη ναυτιλία ενισχύοντας τον στόλο της με σύγχρονα οικολογικά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου καθώς και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων .

Ο Jerry Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P, ανέφερε: «Η CPLP βρίσκεται σε μία δυναμική ρότα επενδύσεων σε στόλο τελευταίας γενιάς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος τόσο για τη μεταφορά LNG, όσο και σε πλοία containers. Προχωράμε σε εκ νέου έκδοση ομολογιών στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά και ενισχύουμε το αναπτυξιακό επενδυτικό μας πρόγραμμα για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου μας, παράλληλα συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου πραγματοποιείται με την εγγύηση της CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P. που μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης.

Ο στόλος υψηλών προδιαγραφών της CPLP αριθμεί ήδη σε 19 πλοία και μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος ύψους $597,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ Οκτωβρίου 2022 – Μαΐου 2023, ο στόλος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 23 πλοία αποτελούμενος από 7 πλοία τελευταίας γενιάς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (‘LNG’), 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containers) και 1 πλοίο ξηρού φορτίου.

Η Έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα παρέχει στον Όμιλο της Capital Product Partners L.P. τη δυνατότητα να συνεχίσει να επενδύει στη στρατηγική μετάβασή της στην πράσινη ναυτιλία, ενισχύοντας τον στόλο της και αυξάνοντας δυναμικά το αποτύπωμά της στην διεθνή ναυτιλιακή αγορά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022