Ελλάδα

Πάτρα: Η ώρα των ευθυνών για τον θάνατο του 49χρονου – Προσπαθούσαν επί 70 λεπτά να τον επαναφέρουν στη ζωή

19.07.2022 | 13:25 Eνσωμάτωση

Θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του 49χρονου άνδρα στην Πάτρα. Πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε πως στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο νεκρός δεν έλαβε διάγνωση από γιατρό, αλλά μόνο την εκτίμηση από τη νοσηλεύτρια.

Επί μία ώρα και δέκα λεπτά προσπαθούσαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας να επαναφέρουν στη ζωή τον 49ΧΡΟΝΟ Θοδωρή χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν.

Το χρονικό του θανάτου του 49χρονου

Ο 49χρονος έφτασε στις 00:10 στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Εκεί, τον υποδέχτηκε νοσηλεύτρια που τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να έρθει να τον εξετάσει και του είπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημέρευε.

Στις 00.25 τον παρέλαβε ο αδελφός του και έφυγαν μαζί για το νοσοκομείο του Ρίου. Στη 01.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο του Ρίου. Επί μια ώρα και 10 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, οι προσπάθειες ανάνηψης ολοκληρωθήκαν ανεπιτυχώς στις 02.25.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί της Τρίτης, πως στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο νεκρός δεν έλαβε διάγνωση από γιατρό αλλά μόνο την εκτίμηση από τη νοσηλεύτρια.

«Τον έβγαλαν έξω, ο σεκιουριτάς τον έβαλε μέσα, πήγε και είδε τις 2 νοσηλεύτριες και του είπαν ότι δεν εφημερεύει και πήγαινε στο Ρίο», δήλωσε ο αδερφός του 49χρονου.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ,μετά το τραγικό περιστατικό με τον άδικο θάνατο του 49χρονου.

«Σε μέρες μη εφημερίας δεν υπάρχει γιατρός κάτω που να εφημερεύει , άρα δεν είναι το πρόβλημα των προσώπων μόνο» 70 γιατροί δεν υπάρχουν ούτε όταν εφημερεύει, το υπουργείο έκανε λάθος ήταν κάτω από 20 γιατροί», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων «Άγιος Ανδρέας», Μιχάλης Στελλάτος.

Στο Πειθαρχικό έχουν ήδη οδηγηθεί οι δυο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, που υποδέχτηκαν τον 49χρονο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστούν οι ποινές τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2022