Ελλάδα

Συντριβή του «Antonov 12» στην Καβάλα: Συνεχίζεται η έρευνα με ειδικά συνεργεία

18.07.2022 | 09:59 Eνσωμάτωση

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις συνθήκες που επικρατούν στην αποκλεισμένη περιοχή όπου κατέπεσε το Antonov 12.

Ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στην Καβάλα, μετά την πτώση του Antonov το βράδυ του Σαββάτου.

«Γίνονται προσπάθειες από τον στρατό, ο οποίος επιχειρεί στην περιοχή, προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκτυο, να δώσει πρόσβαση στην ΔΕΔΔΗΕ. Είναι δύο τμήματα των οικισμών που δεν έχουν ρεύμα, ένα στον οικισμό των Αντιφιλίππων και ένα στο Παλαιοχώρι. Οι περιοχές έχουν ρεύμα καθώς δώσαμε ρεύμα με τις ανεμογεννήτριες, αλλά περιμένουμε την αποκατάσταση του δικτύου. Οι έρευνες μπορεί να κρατήσουν και δύο μήνες, γιατί προέχει η ασφάλεια των κατοίκων για να μπορούν να πηγαίνουν στα κτήματά τους», ανέφερε αρχικά.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει αρθεί ο κίνδυνος για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα άφηνε το δυστύχημα στην περιοχή. Δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε από χημικά ούτε από άλλες ουσίες που θα βλάψουν το περιβάλλον. Είναι σημαντικό ότι δεν κατέπεσε το αεροσκάφος σε κατοικημένη περιοχή και δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα, πέραν δυστυχώς από τους επιβαίνοντες του Antonov», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 18/07/2022