Πολιτική

Πόλωση και στο βάθος… εκλογές

18.07.2022 | 09:28 Eνσωμάτωση

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η πολιτική αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καλά κρατεί.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει στην έννοια της αξιοπιστίας. Έχει καταφέρει να κάνει βήματα μπροστά σε όλους τους τομείς και είναι συνεπής στις υποσχέσεις που έδωσε στο εκλογικό σώμα. Η αξιοπιστία είναι το Α και το Ω», δήλωσε.

Ο Χρήστος Γιαννούλης έκανε λόγο για εξαπάτηση των πολιτών με το Power Pass.

«Έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος και η αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Ο ίδιος με το γραφείο του επανατροφοδότησαν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Ζητήσαμε εκλογές γιατί έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες και μήνες και δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση με ημίμετρα, μη αντιμετωπίζοντας τη ρίζα του προβλήματος, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στην ακρίβεια τροφίμων, με μία κυβέρνηση να κάνει ασκήσεις μικροπολιτικής με τα δημοσκοπικά προβλήματα», είπε.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι ο μεγάλος βραχνάς των πολιτών, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βλάχο, μέλος της  Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, και δεν θα τους επιτρέψει να πάνε διακοπές φέτος.

«Η κυβέρνηση συντήρησε ένα κλίμα εκλογών για να μεταθέτει διαρκώς το επίκεντρο της προβολή μακριά από αυτό που καίει καθημερινά τον Έλληνα πολίτη, που δεν είναι άλλο από την τσέπη του. Θέλουμε να φύγει η κυβέρνηση, θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα, θέλουμε διαφορετική προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα», δήλωσε.

Ο κος Βλάχος ανέφερε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι να ενισχυθούν τα μεσαία και κατώτερα στρώματα, που «κουβαλούν» στην πλάτη τους μία 10ετή κρίση.

Για την τραγωδία του Antonov

«Δεν σταματάει να με εκπλήσσει πόσο πολιτικοποιούνται τα πράγματα. Πολιτικοποιείται τώρα και η πτώση του αεροσκάφους;», ήταν η πρώτη αντίδραση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι σε πλήρη εγρήγορση.

«Δεν είναι κομματικό ούτε πεδίο αντιπαράθεσης, είναι πολιτική κριτική σε σχέση με το ότι η χώρα μας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας οφείλουν να αναζητούν και να γνωρίζουν το είδος του φορτίου που μεταφέρει κάθε αεροσκάφος που διασχίζει τους ελληνικούς αεροδιαδρόμους. Αυτό είναι το ζήτημα των αναπάντητων ερωτημάτων», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος τόνισε πως οι έλεγχοι στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη, κάτι που μειώνει την ένταση και την ανησυχία των κατοίκων.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 18/07/2022