Οικονομία

Τουρισμός για όλους: Ρεκόρ αιτήσεων για τα voucher έως 200 ευρώ

16.07.2022 | 20:21 Eνσωμάτωση

Οι διακοπές φέτος έχουν γίνει ένα πολύ ακριβό σπορ και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» φιλοδοξεί να μειώσει το κόστος με επιδότηση των δαπανών διαμονής.

Από σήμερα και επίσημα ο τουρισμός είναι για… όλους!

Σε λειτουργία τέθηκε από το πρωί μέσω του vouchers.gov.gr το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής.

Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας έγιναν 8.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι τις 3 το μεσημέρι έφτασαν τις 35.000, αιτήσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο ΑΦΜ που λήγουν από 1 έως 3.

«Με τον πλέον απλό τρόπο -κάνοντας χρήση μόνο του κινητού τους- 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν κάνουν διακοπές σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, όποτε και όπου το επιθυμούν», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν πώς και πώς να υποδεχθούν του Έλληνες ταξιδιώτες, επισημαίνουν ωστόσο ότι το επιδοτούμενο πρόγραμμα δεν θα έπρεπε να απευθύνεται και στους ιδιοκτήτες των Αirbnb.

«Δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικογένεια και όχι μόνο, ιδιαίτερα και με τον τρόπο πληρωμής που είναι απλουστευμένος για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με τον αστερίσκο από την πλευρά μας ότι η βραχυχρόνια μίσθωση δεν θα έπρεπε να είναι στο πρόγραμμα αφού δεν έχει νόμιμα αδειοδοτημένα καταλύματα», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Aπό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2022