Ελλάδα

Πάτρα: Ζητήθηκε η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

16.07.2022 | 13:07 Eνσωμάτωση

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τον θάνατο του 49χρονου που πέθανε ουσιαστικά αβοήθητος, καθώς όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Το πόρισμα έφτασε χθες στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και αποφασίστηκε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, με τον υπουργό να ζητάει από τον διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλο, να υποβάλλει την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες καρατομήσεις και σε άλλα πρόσωπα και στελέχη της διοίκησης και του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στο «κάδρο» έχουν μπει και οι δύο νοσηλεύτριες που άφησαν τον 49χρονο να φύγει από το νοσοκομείο.

Σήμερα το απόγευμα θα λάβει χώρα σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 49χρονου στην περιοχή Σκιαδά Αχαΐας, όπου η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο άντρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2022