Ελλάδα

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

16.07.2022 | 19:53 Eνσωμάτωση

Ντόμινο εξελίξεων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα προκάλεσε ο θάνατος του 49χρονου Θοδωρή που έχασε τη ζωή του από ανακοπή, καθώς τον έδιωξαν από το νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε.

Ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώ ήδη έχει διαταχθεί έρευνα στην οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Μου λέει είμαι έξω από τον Άγιο Ανδρέα, γιατί δεν με δεχτήκανε μου είπανε εφημερεύει το Ρίο. Μου λέει δεν μπορώ να πάω μόνος, δεν είμαι καλά, κάνε γρήγορα. Πριν φτάσω ένα λεπτό με παίρνει τηλέφωνο μου λέει γιατί αργείς. Του λέω έφτασα, ηρέμησε», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Ο 49χρονος ένιωθε πόνους στο στήθος και πήγε στο πιο κοντινό νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι δεν εφημερεύει. Δεν μπορούσε όμως να οδηγήσει πιο μακριά. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό που διέγνωσε ψύξη. Η νοσοκόμα στην οποία απευθύνθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για βοήθεια δεν έκρινε απαραίτητο να ειδοποιήσει έστω έναν από τους 70 γιατρούς που είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσια στο νοσοκομείο. Τον έδιωξε λέγοντάς του να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η περιγραφή του αδερφού του 49χρονου που είδε τον αδελφό του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, μες το αυτοκίνητο συγκλονίζει…

«Εγκληματική αδιαφορία»

Η οικογένεια του άτυχου 49χρονου κάνει λόγο για εγκληματική αδιαφορία.

«Το νοσοκομείο όντως δεν εφημέρευε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να καλέσει κινητή μονάδα και να τον πάει στο νοσοκομείο που εφημερεύει. Δεν του λες σήκω φύγε, πήγαινε έξω από το νοσοκομείο να πεθάνεις», αναφέρει συγγενής του 49χρονου.

Περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα κληθούν για εξηγήσεις, ενώ εάν αποδειχθεί η εμπλοκή τους κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Η κηδεία του 49χρονου τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σκιαδά Τριταίας.

Την Δευτέρα το Πειθαρχικό για τις νοσηλεύτριες

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στις δύο νοσηλεύτριες στις οποίες απευθύνθηκε ο άτυχος άντρας.

Οι ποινές που αναμένεται να τους επιβληθούν σε πρώτη φάση είναι να τεθούν οι δύο νοσηλεύτριες σε αργία, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 15 ημέρες έως και ένα μήνα, ενώ ακολουθεί και η ΕΔΕ η οποία θα δώσει τα δικά της αποτελέσματα, καθώς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» βρίσκονταν 78 γιατροί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2022