Πολιτική

Χριστόφορος Βερναρδάκης: Χαρακτήρισε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας»

12.07.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Την οργισμένη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσαν οι εκτός κάθε ορίου χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε εναντίον της ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης και άλλωστε στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Πισπιρίγκου της Παιδείας;». Με αυτό το ακραία προσβλητικό και σεξιστικό ερώτημα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, σαν άλλος TikToker επιχείρησε να απευθυνθεί στους νέου που χρησιμοποιούν κατά κόρον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύγκριση της Νίκης Κεραμέως με τη Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ίδιας της υπουργού Παιδείας, η οποία ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη χυδαιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε χθες το βίντεο στη δημοφιλή πλατφόρμα το βράδυ της Δευτέρας και το κατέβασε αμέσως.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ζήτησε και συγγνώμη από τη Νίκη Κεραμέως.

«Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο», δήλωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Η ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη ήρθε σε συνέχεια της σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Παιδείας.

Χθες ο Νίκος Φίλης χαρακτήριζε εισαγγελέα και αστυνόμο την κα Κεραμέως στη Βουλή, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε για την 4ωρη παράσταση διαμαρτυρίας ή ομηρίας, όπως τη χαρακτήρισε η υπουργός του Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δείγμα του πόσο λάθος έχουν αντιληφθεί το ρόλο της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το σχόλιο του κ. Βερναρδάκη το ΠΑΣΟΚ.

Το βίντεο που ανέβασε ο κ. Βερναρδάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει και της αυριανής σύγκρουσης σε επίπεδο αρχηγών για το νόμο Κεραμέως και τις αλλαγές που προωθεί στη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/07/2022