Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τις αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα

09.07.2022 | 08:46 Eνσωμάτωση

Στο MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα καύσιμα μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη τη δυτική Ευρώπη. Είμαστε η χώρα που έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, μετά την Φινλανδία. Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει περισσότερη βενζινη απ’ ότι ο Γερμανός που έχει τρεις φορές πάνω μισθό».

Ο βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε πως οι τιμές της λιανικής στην ενέργεια είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης χάρη στις παρεμβάσεις τις κυβέρνησης.

«Έχουν δοθεί πάνω από 5 δισεκατομμύρια αυτούς τους μήνες και μέχρι τα τέλη του έτους θα φτάσουν τα 8 δισεκαττομύρια», δήλωσε και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λόγος να φοβάται η Ελλάδα εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλείσει την στρόφιγγα του αγωγού φυσικού αερίου.

Επιμένουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει πως αυτές θα γίνουν την άνοιξη του 2023, στο τέλος της τετραετίας. Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε πως πρέπει αν γίνουν εκλογές για να «δοθεί διέξοδος σε αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί αυτή η χώρα». Ο ίδιος έκλανε λόγο για την οργή και την απελπισία των πολιτών αυτό το χρονικό διάστημα.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι σε αυτό τον τόπο ότι η θεσμική τετραετία πρέπει να είναι τετραετία», δήλωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως είναι σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να μη γίνουν νωρίτερα εκλογές.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/07/2022