Ελλάδα

Μαχη με τις φλόγες στο Πόρτο Γερμενό – Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι

06.07.2022 | 06:31 Eνσωμάτωση

Σε βελτιωμένη εικόνα βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Βελτιωμένη είναι και η εικόνα σε Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και Άραξο Αχαΐας.

Με σαφώς βελτιωμένη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά τις φωτιές στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και τον Άραξο Αχαΐας,

Στο Πόρτο Γερμενό, το απόγευμα μειώθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων κόπασε και  δεν άλλαξαν κατεύθυνση.

Οι δυνάμεις που επιχείρησαν είναι οι εξής: 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.), έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Επιπλέον ρίψεις από αέρος έκαναν επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό.

Το άτομο εντοπίστηκε από την αστυνομία, η οποία περιπολούσε στην περιοχή, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό.

Αφέθηκε ελεύθερος

Υπήρξαν πληροφορίες ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου ατόμου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/07/2022