Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Βράζει» η χώρα με 200.000 ενεργά κρούσματα

06.07.2022 | 16:25 Eνσωμάτωση

Καλπάζει ο κορωνοϊός εν μέσω καλοκαιριού με πάνω από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα. Νέο ρεκόρ εξαμήνου κατέγραψε χτες η χώρα με 30.588.

«Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», υποστήριξε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

«Βράζει» η Αλεξανδρούπολη με αύξηση ιικού φορτίου 148%, 99% αύξηση καταγράφει η Ξάνθη, 91% Λάρισα και Αττική.

Η κυρία Γκάγκα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους κ. Τσιόδρα και Ζαούτη, την διαβεβαίωσαν ότι «βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Μέχρι να έρθει όμως η αποκλιμάκωση, οι υγειονομικοί σημαίνουν συναγερμό για την αύξηση που βλέπουν και πάλι στις εισαγωγές.

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των επαναλοιμώξεων που χτες έφτασαν τις 5.022 και αφορά κυρίως νεαρότερες ηλικίες. Μέσα στο σαββατοκύριακο εξετάστηκαν σχεδόν 110 παιδιά θετικά στον κορωνοϊό, ενώ ανησυχία προκαλεί η αύξηση εισαγωγών παιδιών.

«Έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση εισαγωγών στην παιδιατρική κι αυτό συνδέεται με την λήξη των εξετάσεων και σχολείων και επειδή αφήσαμε στην άκρη τις μάσκες» σχολίασε ο κ. Σπυρίδης, καθηγητής παιδιατρικής.

Σχεδόν ένα στα δύο κρούσματα που δηλώθηκαν χθες εντοπίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Υπό σκέψη η άρση διαθεσιμότητας

Με αυτό το δεδομένο και για πρώτη φορά από την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής στις θέσεις τους.

Αν και οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εξεταστεί η επιστροφή της μάσκας σε κάποιους χώρους, η εφαρμογή μιας τέτοιας παρέμβασης, όσο οι ΜΕΘ δεν πιέζονται, φαντάζει μακρινή.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/07/2022