Κόσμος

Βρετανία: Game over για Μπόρις Τζόνσον;

06.07.2022 | 18:29 Eνσωμάτωση

Η ακρίβεια και τα σκάνδαλα πνίγουν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με αποτέλεσμα οι υπουργοί του να αποχωρούν ένας-ένας.

Οι εικόνες των προϊόντων με ετικέτες ασφαλείας στα σούπερ μάρκετ κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι 3 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποφάσισαν να κλειδώσουν μια σειρά προϊόντων καθώς το τελευταίο διάστημα οι τιμές έχουν εκτοξευθεί και έχουν αυξηθεί οι κλοπές.

Και πράγματα όπως παραδέχονται και επιχειρηματίες τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο. Τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Σύμφωνα με έρευνα του skynews 4,6 πολίτες χρωστούν τουλάχιστον έναν λογαριασμό.

Έχει διπλασιαστεί ο δανεισμός σε 7 μήνες. Όπως υπολογίζεται 13 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν πιστωτική για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Πολλοί για να αντεπεξέλθουν απευθύνονται και σε ενεχυροδανειστήρια, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ζητούσε συγνώμη, οι υπουργοί του ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνταν.

Το σκάνδαλο του διορισμού του Κρις Πίντσερ σε κυβερνητική θέση «συνδέσμου» στη Βουλή των Κοινοτήτων παρά το ότι ο Μπόρις γνώριζε ότι υπάρχει έρευνα σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση από το 2019 φαίνεται ότι φέρνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ένα βήμα πριν την πτώση.

Σαν ζωντανό νεκρό παρουσιάζουν τον Μπόρις Τζόνσον τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ενώ την παραίτησή του ζητούν και οι πολίτες.

Οι 18 παραιτήσεις υπουργών και στελεχών έχουν αφήσει την κυβέρνηση στο χάος με τον Μπόρις Τζόνσον να μην προλαβαίνει να βρίσκει αντικαταστάτες και να ψάχνει να βρει πως θα σωθεί για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Άρση της ασυλίας του Μπόρις Τζόνσον ζητούν οι βουλευτές

Κατά την διάρκεια της νύχτας είναι πιθανό να υπάρξει πρόταση μομφής.

Αυτό θα είναι εφικτό, κατόπιν κατάθεσης αίτησης στην αρμόδια Επιτροπή 1922, ώστε να αλλάξει ο κανονισμός που αφορά την ασυλί ατου Μπόρις Τζόνσον.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/07/2022