Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

04.07.2022 | 06:44 Eνσωμάτωση

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Μέχρι στιγμής, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το πιο ζεστό της χρονιάς, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους μέχρι την Τετάρτη. Ήδη η Πολιτική Προστασία εξέδωσε εκτίμηση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και για σήμερα.

Δύσκολη νύχτα η χθεσινή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες σε δύο πύρινα μέτωπα. Πρόκειται για αυτό στις Πόρτες Αχαΐας και στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας.

Σήμερα αναμένεται να είναι μια εξίσου δύσκολη και επικίνδυνη μέρα, όσον αφορά στα καιρικά φαινόμενα τα οποία ευνοούν τις πυρκαγιές.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα, και απειλησε τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.

Μάλιστα, ανησυχητικό ήταν το γεγονός πως οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί και δυσχεραίναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης στη Λευκάδα επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/07/2022