Ελλάδα

Ηλίας Νικολακόπουλος: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο πολιτικό επιστήμονα και εκλογικό αναλυτή

02.07.2022 | 20:51 Eνσωμάτωση

Πλήθος πολιτών αποχαιρέτησε τον Ηλία Νικολακόπουλο στην πολιτική κηδεία που έγινε στο Α' Νεκροταφείο. Ο δημοσκόπος και πολιτικός αναλυτής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 75 ετών.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες και πολιτικοί είπαν το τελευταίο αντίο στον γκουρού της κάλπης Ηλία Νικολακόπουλου.

Επικήδειους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Θεόδωρος Λιβάνιος. οι οποίοι μίλησαν σε ιδιαίτερα φορτισμένους προσωπικούς τόνους.

«Ο Ηλίας ήταν φίλος, σύντροφος, σύμβουλος. Ο Ηλίας για πολλούς ήταν δάσκαλος. Μας χάρισε τις γνώσεις, τη νηφαλιότητα, το χαμόγελο που αναζητά την αλήθεια και αμφισβητεί τα δόγματα, τη σεμνή στράτευση, το αναντικατάστατο ήθος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ένας βαθιά προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος. Η ζωή σου είναι παράδειγμα σε όλους μας. Και πρέπει να είναι οδηγός για να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος», είπε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τον δάσκαλο όπως πολλοί αποκαλούσαν τον Ηλία Νικολακόπουλο αποχαιρέτησε συντετριμμένος ο πολιτικός κόσμος.

Toν πολιτικό επιστήμονα με το αταλάντευτο ήθος αποχαιρέτησαν επι΄σης συνάδελφοι και παλιοί του μαθητές.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος.

O Hλίας Νικολακόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιουνίου σε ηλικία 75 ετών από ανακοπή ενώ κολυμπούσε σε παραλία τη Σύρου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2022