Πολιτική

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες για τις εκλογές

02.07.2022 | 19:51 Eνσωμάτωση

Κάθε όριο ξεπέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τώρα έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει στους Έλληνες ποιον να ψηφίσουν και ποιον όχι...

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η παραίνεση Ερντογάν να καταψηφίσουν οι Έλληνες την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια Κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την Πατρίδα. Είναι απολύτως λογικό να μην αισθάνεται άνετα με μια Κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξελίσσεται ομαλά και ισχυροποιεί πάρα πολύ τις αμυντικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, ενώ η τουρκική οικονομία παραπαίει ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του βλέπει αφ’υψηλού την Ελλάδα.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’αυτό, στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει τη θέση που του αναλογεί», είπε ο Ερντογάν.

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος στην Τουρκία μας απειλεί και τον αποθεώνει. «Επέμεναν αλλά δεν συνάντησα τον Μητσοτάκη» γράφει η Χουριέτ ενώ η ΑΚΣΑΜ κυκλοφόρησε με τίτλο «Να μην ξεχάσει η Ελλάδα τη μικρασιατική καταστροφή»

«Πόρτα» στον Ερντογάν

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι στη Μαδρίτη είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Ταγίπ Ερντογάν δύο φορές με μεσολαβητή τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρότεινε στον Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν στο Παρίσι και εκείνος του αντιπρότεινε η συνάντηση να γίνει στα κατεχόμενα. «Αποκλείεται», απάντησε κατηγορηματικά ο Κύπριος πρόεδρος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2022