Ελλάδα

Bitcoin: «Κατρακυλά» το ψηφιακό νόμισμα- Το τέλος των κρυπτονομισμάτων;

01.07.2022 | 17:44 Eνσωμάτωση

Απώλειες ρεκόρ σημειώνονται για τα κρυπτονομίσματα, λόγω του οικονομικού πόλεμο που έχουν κηρύξει οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες σε βάρος τους.

Έρχεται το τέλος των κρυπτονομισμάτων ή απλά η επικράτηση της παραδοσιακής οικονομίας, των τραπεζών και των κυβερνήσεων;

Οι επενδυτές ξέρουν πως χάνουν χρήματα, ειδικά οι μικροεπενδυτές βλέπουν το όνειρο τους να χάνεται για πάντα.

Ο Νίκος Κανέλλος, οικονομολόγος και διδάκτωρ ΕΜΠ, σημειώνει χαρακτηριστικά για το μέλλον: «Καταρρεει- καθώς χιλιάδες μικροεπενδυτές καταστράφηκαν και αρνούνται να επενδύσουν ξανά λόγω αδιαφάνειας».

Στο εξωτερικό τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και καιρό, με τα μεγαλύτερα δίκτυα να κάνουν λόγο μέσα από τα ρεπορτάζ τους ότι παγώνει το αίμα των επενδυτών και πλέον περιγράφουν ότι έρχεται το κραχ.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων κάλεσαν διασημότητες για να πουλήσουν τον πλούτο του μέλλοντος. O πλούτος προτιμάει τους γενναίους. Αν είχατε ακούσει τον Ματ Ντέιμον και είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια θα είχατε σήμερα 360 δολάρια και θα χάνατε τα δύο τρίτα της επένδυσης.

Τα κρυπτονομίσματα καταρρέουν με πρωτοφανή ρυθμό.

Πτώση που φτάνει το 72% για το bitcoin

Το bitcoin έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια. Το ψηφιακό νόμισμα έχει πέσει 58% μόνο εφέτος και πάνω από 72% από το υψηλότερο όλων των εποχών στα 68.990,90 δολάρια αυτόν τον Νοέμβριο.

Το τέλος των κρυπτονομισμάτων ίσως είναι μία πραγματικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/07/2022