Ελλάδα

Μύκονος: Η στιγμή της επίθεσης στον 54χρονο ξενοδόχο

29.06.2022 | 17:54 Eνσωμάτωση

Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή της επίθεσης στον 54χρονο ξενοδόχο από τη Μύκονο.

Στο βίντεο που παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» καταγράφεται καρέ – καρέ το περιστατικό, στις 10 Ιουνίου, στην αρχή της περιφερειακής οδού του νησιού.

Όλα όσα κατέθεσε ο ξενοδόχος, το εικονικό τροχαίο, ο άνδρας με τα μαύρα και τα καλυμμένα χαρακτηριστικά, η επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ και ο τρόπος διαφυγής του με το κλεμμένο αυτοκίνητο, βρίσκονται καταγεγραμμένα στα χέρια της αστυνομίας η οποία πολύ σύντομα οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση του δράστη και στη σύλληψη του συνεργού του.

«Ο Θοδωρής τώρα είναι καλά, είναι πιο καλά, έχει πάθει ένα μικρό σοκ μ’ όλη αυτήν την ιστορία. Αυτοί τον παρακολουθούσαν, αυτοί τον παρακολουθούσαν από κάτω από το ξενοδοχείο μας, από τις δυόμισι η ώρα να φύγει. Δεν έχουμε κάποια… κάποια τώρα εμείς κόντρα με… κάποια αντιδικία. Η μόνη αντιδικία που έχουμε μ’ ένα έτσι δίπλα εδώ έτσι ένα μαγαζί, τέλος πάντων, να το πω… Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο δηλαδή να έχω εγώ ή η οικογένειά μου, ή ο Θοδωρής ειδικά, το παιδί που ασχολείται εκεί με το ξενοδοχείο μας όλη ημέρα. Καμία απολύτως. Καμία απολύτως. Δηλαδή το λέω κατηγορηματικά», λέει ο Γιώργος Κουσαθάνας, αδερφός του ξενοδόχου.

Η επίθεση

Το μικρό αυτοκίνητο έχει τρακάρει από πίσω το βανάκι που οδηγεί ο ξενοδόχος. Ο 54χρονος σταματά, κατεβαίνει και πηγαίνει να δει τι έχει συμβεί. Πριν προλάβει να αντιδράσει, ο οδηγός του αυτοκινήτου ορμάει έξω και αρχίζει να τον χτυπά με το γκλοπ.

Ο ξενοδόχος αιφνιδιάζεται, τρέχει ενώ δέχεται τα χτυπήματα και τελικά πέφτει κάτω, πίσω από τη μάντρα, με τον δράστη να συνεχίζει να τον χτυπά.

Ο δράστης, μιλά ελληνικά. Φορά χειρουργική μάσκα, μαύρα ρούχα, μαύρα γάντια κι ένα μαύρο τζόκεϊ προκειμένου τίποτα να μην προδίδει την ταυτότητά του. Ο ξενοδόχος στέκεται τυχερός. Δυο μηχανές περνούν τυχαία, βλέπουν τι συμβαίνει, ο δράστης αφήνει το θύμα του χτυπημένο στον δρόμο, μπαίνει στο κλεμμένο αυτοκίνητο και εξαφανίζεται.

Αναζητούν τον ηθικό αυτουργό

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία. Συγκέντρωσαν πολλά βίντεο από το σημείο της επίθεσης αλλά και της πορείας του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Πολύ σύντομα κατέληξαν στα στοιχεία δύο ατόμων, ενός 30χρονου Αλβανικής υπηκοότηας τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν στο νησί και ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που μετέφερε από και προς το αεροδρόμιο τον δράστη της επίθεσης αλλά και του ίδιου του δράστη, ο οποίος αναζητείται.

«Αυτό το βίντεο είναι από το… εκεί πέρα που έγινε το εικονικό τρακάρισμα. Είναι στον περιφερειακό. Ακριβώς λίγο πριν μπούμε στον περιφερειακό. Δεκατέσσερα ράμματα έκανε. Αν δεν… εκείνη την ώρα δεν κατεβαίνανε τα δυο… οι δυο… τα μηχανάκια, ο ένας ο ντελιβεράς και ο άλλος, δηλαδή, δεν ακούγονταν για να φύγει αυτός, ξέρω εγώ τι θα γινόταν. Οι υποψίες είναι… «κλείνουν» προς κάποια κατεύθυνση.

»Έχουν πιάσει έναν Αλβανό ο οποίος λέει έμενε εδώ στη Μύκονο και αυτός ο άλλος ο Έλληνας που ψάχνουν, έφυγε με το αεροπλάνο, την ίδια ημέρα το απόγευμα, οκτώ παρά. Με την πτήση. Τον ξέρουν παιδί μου, τον ξέρουν. Τα ονόματά τους τα ξέρουν. Τα ξέρουν. Εδώ τα έχουν η αστυνομία, η ασφάλεια, έχουν κάνει τρομερή δουλειά», λέει ο αδερφός του θύματος.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και τρίτο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έδωσε την εντολή της επίθεσης στον ξενοδόχο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/06/2022