Οικονομία

Fuel Pass 2: Ενίσχυση έως και 100 ευρώ το τρίμηνο με τη χρήση κάρτας – Περισσότεροι δικαιούχοι

22.06.2022 | 07:03 Eνσωμάτωση

Νέα επιδότηση για τα καύσιμα που στόχο έχει να ανακουφίσει τους οδηγούς που είναι σε απόγνωση από την εξαιρετικά υψηλή τιμή της βενζίνης ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο και τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τα νησιά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 55 ευρώ στα 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και για τις μοτοσικλέτες στα 70 από 40 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ενώ οι άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια στην ενέργεια αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το νέο πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αφορά σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Με την παρέμβαση αυτή, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ, ενώ επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ.

Σε ό,τι αφορά στους αγρότες, επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου, αντί του Νοεμβρίου, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το πρώτο εξάμηνο.

Το Fuel Pass 2 «στα σημεία»

Για Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο

Ηπειρωτική χώρα: (επιδότηση 0,44€/l για 180 λίτρα καυσίμων το τρίμηνο -> αντιστοιχούν σε κατά μέσο όρο 600 χιλιόμετρα το μήνα)

  • Αυτοκίνητα: 65€ και 80€ με χρήση άυλης κάρτας
  • Μοτοσικλέτες: 45€ και 60€ με χρήση άυλης κάρτας

Στα νησιά: (επιδότηση 0,56€/l για 180 λίτρα καυσίμων το τρίμηνο)

  • Αυτοκίνητα: 85€ και 100€ με χρήση άυλης κάρτας
  • Μοτοσικλέτες: 55€ και 70€ με χρήση άυλης κάρτας

Για 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων

Οι προϋποθέσεις

  • Ετ. Οικογ. εισόδημα (2021): έως 30.000€ (+ 3.000€ για κάθε μέλος)
  • Υποχρεωτική η υποβολή της φορολογικής δήλωσης
  • Όχημα: ασφαλισμένο, σε κυκλοφορία και με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας
  • Εξαργύρωση από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο ακόμη και σε ένα γέμισμα
  • Αιτήσεις τέλη Ιουλίου: vouchers.gov.gr ή αίτηση στα ΚΕΠ

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 22/06/2022