Ελλάδα

Χρονιά ρεκόρ για την ελληνική κρουαζιέρα

18.06.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν τις κρουαζιέρες για τις διακοπές τους, καθώς το κόστος φτάνει μεν ψηλά στα πολυτελή κρουαζιερόπλοια, ωστόσο υπάρχουν επιλογές και για διακοπές μέσης κατηγορίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

«Ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός, έχουν έρθει πολλά πλοία, θα έρθουν κι άλλα, λόγω της πολυνησίας, λόγω της μεγάλης ακτογραμμής, λόγω των ιστορικών μνημείων, υπάρχει λαμπρό μέλλον. Οι επιβάτες είναι κυρίως Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Νοτιαμερικανοί» αναφέρει ο Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, Θεόδωρος Κοντές.

Το κόστος για μια κρουαζιέρα σε υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο κυμαίνεται από 700 έως 1000€ τη βραδιά, σε καμπίνα 120 τ.μ με μπαλκόνι, ιδιωτικό μπάτλερ, φαγητό, ποτό και διασκέδαση ενώ με έξτρα χρέωση μπορούν οι επιβάτες να κάνουν spa, αλλά και βόλτα με ελικόπτερο ή υποβρύχιες εξερευνήσεις.

Για κρουαζιέρα σε μεσαίας κατηγορίας κρουαζιερόπλοιο οι τιμές ξεκινούν από 85 ευρώ με εσωτερική καμπίνα και φτάνουν τα 200 ευρώ τη βραδιά σε καμπίνα με μπαλκόνι. Συμπεριλαμβάνεται φαγητό, ποτό, διασκέδαση και εκδρομές.

5.000 αφίξεις σε ελληνικά νησιά

Αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2019 είναι οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, που αγγίζουν τις 5.000.

«Η Ελλάδα κάνει δυναμική επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και προσεγγίζει τα μεγέθη του 2019. Έχουμε αύξηση 250% στη Θεσσαλονίκη και 130% στο λιμάνι του Πειραιά. Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν που συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Τη φετινή σεζόν η οποία ξεκίνησε ήδη από τον Μάρτιο και αναμένεται να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο- στη χώρα μας θα προσεγγίσουν 87 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 47 θα κάνουν homeport σε Πειραιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Λαύριο και Θεσσαλονίκη, με ολική ή μερική επιβίβαση επιβατών.

Μάλιστα, φέτος θα επισκεφθούν την χώρα μας 25 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας είναι βασικός στόχος για τη φετινή χρονιά σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/06/2022