Κόσμος

Στα χαρακώματα Ρωσία και Ευρώπη – Κλείνει στρόφιγγες η Μόσχα

17.06.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για την ύπαρξη ακόμα και δελτίου στην ενέργεια τον χειμώνα. Και αυτό βέβαια εξαιτίας του εκβιασμού του Πούτιν ο οποίος κλείνει σταδιακά τις κάνουλες του φυσικού αερίου.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η ζημιά από τις κυρώσεις για την ΕΕ θα ξεπεράσει τα 400 δισ. δολάρια μόνο εφέτος, ότι ο πληθωρισμός τρέχει με 20% σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.

Είπε ότι η Ευρώπη έχει χάσει την πολιτική κυριαρχία της, καθώς οι γραφειοκράτες της άγονται και φέρονται από τους Αμερικανούς. Ξεδιπλώνοντας το σενάριο του Κρεμλίνου, εκτίμησε ότι μεγαλώνουν οι ανισότητες και θα ενισχυθεί ο λαϊκισμός, θα προκληθούν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στην Ευρώπη και πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Όσο για τις ΗΠΑ είπε έχουν αυτοανακηρυχθεί απεσταλμένοι του Θεού επί της γης, δίχως υποχρεώσεις παρά μόνο συμφέροντα, τα οποία θεωρούν μάλιστα ιερά. Όμως ο κόσμος έχει αλλάξει και έχουν δημιουργηθεί νέες δυνάμεις που δεν δέχονται να αντιμετωπίζονται σαν αποικίες, είπε Πούτιν, ενώ επέμεινε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της “επιχείρησης” όπως την έχει βαφτίσει στη Ουκρανία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2022