Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Βέβαιος για την αθωότητά του εμφανίστηκε ο αδερφός του

17.06.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Με νέες καταθέσεις συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Action 24 και πρώην σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα Διονύσης Παναγιωτάκης. Και ήταν μία σημαντική κατάθεση καθώς κατά τον χρόνο που καταγγέλλεται ότι ο Λιγνάδης βίασε έναν από τους δύο ανηλίκους εκείνος προσκόμισε στοιχεία ότι βρισκόταν στο σπίτι που είχε με την Ελένη Κούρκουλα στην Ιθάκη, μαζί με τον αδελφό και την ανιψιά του. Σήμερα κατέθεσε και ο αδερφός του σκηνοθέτη ο οποίος θεωρεί δεδομένο ότι ο αδερφός του έπεσε θύμα σκευωρίας.

Πεπεισμένος ότι ο αδελφός του, Δημήτρης Λιγνάδης, εδώ και ενάμιση χρόνο έχει πέσει θύμα σκευωρίας, με στόχο την κυριαρχία στο χώρο του πολιτισμού, εμφανίστηκε ο Γιάννης Λιγνάδης, στην κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για εκτέλεση συμβολαίου δολοφονίας χαρακτήρα.

Γιάννης Λιγνάδης :Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο, υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021.
Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στον συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;
Γιάννης Λιγνάδης : Εκδηλώθηκε και σε άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του, την πολιτική ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή με τον κοινό νου αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά.

Ο μάρτυρας είπε πως δεν έχει γνώσει της ερωτικής πολιτείας του αδελφού και χαρακτήρισε τις τέσσερις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμούς, ψευδείς.

Εισαγγελέας : Ο αδελφός σας συναναστρεφόταν νεαρά άτομα;
Γιάννης Λιγνάδης: Έκανε παρέα με μαθητές του. Ενηλίκους.
Εισαγγελέας: Ξέρατε αν φιλοξενούσε κόσμο;
Γιάννης Λιγνάδης: Δεν το γνώριζα. Δε με ενδιέφερε.

Ο επιχειρηματίας και πρώην σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα, Διονύσης Παναγιωτάκης, δήλωσε στενός φίλος του κατηγορούμενου και υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τους καταγγέλλοντες οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τον Λιγνάδη και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Διονύσης Παναγιωτάκης (μάρτυρας): Δεν τον έχω δει ποτέ με ανήλικους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Έχω αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση. Οι φίλοι του ήταν και φίλοι μας. Ήταν ηθοποιοί, φοιτητές θεατρικών σχολών.
Γιάννης Βλάχος (συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας): Υπάρχει η άποψη πως αυτή η υπόθεση είναι μία σκευωρία που στήθηκε από το ΣΕΗ, εσείς τι πιστεύετε;
Διονύσης Παναγιωτάκης (μάρτυρας): Δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα.

H δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2022