Πολιτική

Ο Ερντογάν σε νέο «κρεσέντο» προσβολών κατά της Ελλάδας

17.06.2022 | 16:19 Eνσωμάτωση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τρίζει τα δόντια» στο εσωτερικό με πολεμικές «κορώνες», όσο οι υπουργοί του μοιράζουν χαμόγελα και συμπάθεια στο εξωτερικό.

Στο ΝΑΤΟ η γλώσσα του σώματος μεταξύ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ λέει εκτόνωση. Ο Τούρκος υπουργός γελάει με κάτι που το ψιθυρίζει ο Έλληνας και τον τραβάει μία και δύο φορές πίσω όταν τα λένε στο πόδι.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Παναγιωτόπουλος και Ακάρ έσπασαν τον πάγο με τον Τούρκο υπουργό να ακούει από τον Έλληνα ομόλογό του πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η επιθετική ρητορική και οι παραβιάσεις.

«Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία» δήλωσε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ανάλογο το κλίμα και μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όμως στην Τουρκία ο Ερντογάν εξαπέλυε νέα επίθεση. Χτυπώντας την αντιπολίτευση μιλάει και πάλι για το Αιγαίο.

Και την ίδια ώρα οι ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού δείχνουν πως η Τουρκία μόνο για εκτόνωση της έντασης δεν προετοιμάζεται.

Ο τίτλος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» χαρακτηριστικός για την άσκηση με δυνάμεις των κατεχομένων.

Ελλάδα και Κύπρος περιμένουν νέο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Απέναντι στο κρεσέντο προκλήσεων η Ελλάδα απαντάει σταθερά με στρατηγική ψυχραιμία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κύπρο για τον ακόμα καλύτερο συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου και την προετοιμασία των δυο χωρών σε πιθανά νέα πολεμικά παίγνια του Ερντογάν με γεωτρύπανα ή και με πολεμικά πλοία.

Το State Department αδειάζει τον Ερντογάν

Την ελληνική γραμμή ενισχύει το άδειασμα του Ερντογάν και της επιθετικής ρητορικής του από το State Department σε ερώτηση για τις ανυπόστατες καταγγελίες Τούρκων περί δήθεν παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το μήνυμα πως δεν είναι στο συμφέρον της Τουρκίας να τραβάει το σκοινί, έστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το αν θα φτάσει το μήνυμα σε μια Τουρκία που η οικονομία καταρρέει είναι το ζητούμενο.

Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/06/2022