Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η δράση αδίστακτης συμμορίας ανηλίκων

17.06.2022 | 18:19 Eνσωμάτωση

Τέσσερις ανήλικοι ηλικίας από 16 έως 17 ετών. Τέσσερα παιδιά. Είχαν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή μικρότερων παιδιών του γυμνασίου στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ανήλικοι τραμπούκοι

Τους απειλούσαν, τους χτυπούσαν άσχημα, έβγαζαν μαχαίρια… γιατί;… γιατί στο δικό τους το μυαλό, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τους πάει κόντρα.

Η παρέα των νταήδων έπρεπε να φαίνεται ισχυρή, αδίστακτη, σκληρή, μια συμμορία ανηλίκων που νόμιζε ότι κανείς δεν θα τους σταματήσει. Κανείς δεν θα τους τιμωρήσει για την παραβατική τους συμπεριφορά.

Επί 9 μήνες, όποιο παιδί τύχαινε να περνάει από μπροστά τους, στο σχολείο, σε καφέ, σε σπίτια, του ζητούσαν χρήματα, πολύ περισσότερα από αυτά που ένας μαθητής του γυμνασίου θα μπορούσε να έχει στη τσέπη του και τους ανάγκαζαν ακόμα και να κλέψουν, προκειμένου να τους δώσουν το ποσό που ζητούσαν. Συνήθως, χρησιμοποιούσαν βία για να πείσουν ότι δεν αστειεύονται.

Τα όσα πέρασε ένα κορίτσι που βρέθηκε στο διάβα τους, προκαλούν ανατριχίλα. Αφού πρώτα έπεσε θύμα μπούλινγκ για το σώμα της, δεχόμενη σειρά από υποτιμητικά σχόλια, ύστερα την ανάγκασαν να κάνει χρήση κάνναβης, με αποτέλεσμα η νεαρή μαθήτρια να μην αντέξει και να λιποθυμήσει… Με τη συμμορία των νεαρών να χαίρεται για το αποτέλεσμα και να είναι έτοιμοι να κάνουν τα ίδια και χειρότερα στο επόμενό τους θύμα.

Οι νεαροί είχαν χτίσει την φήμη της «σκληρής» παρέας που δεν δίσταζε να προκαλέσει σωματικό πόνο σε όσους τους πήγαιναν κόντρα και δεν υπέκυπταν στους εκβιασμούς τους. Είχαν γίνει ο «φόβος και τρόμος» για τους μικρότερους μαθητές. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, φέρεται να οδήγησε ένα παιδί στο δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου, προσπάθησε να τον πείσει σε απρεπείς πράξεις, ευτυχώς, δίχως να το πετύχει.

Η συμμορία έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, όταν δύο από τα παιδιά που είχαν αναγκάσει από τους νταήδες, να αρπάξουν τη τσάντα μιας γυναίκας, συνελήφθησαν. Οι μαθητές, αν και φοβισμένοι, τελικά μίλησαν, όπως έκαναν και άλλα θύματα στη συνέχεια που είχαν υποστεί παρόμοιο εκφοβισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/06/2022