Οικονομία

Νέα παρέμβαση στην τιμή της βενζίνης προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15.06.2022 | 13:01 Eνσωμάτωση

Οι τιμές στα καύσιμα καθημερινά εκτινάσσονται, και σύντομα η βενζίνη μπορεί και να αγγίξει τα τρία ευρω. Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε νέα οικονομική βοήθεια στους οδηγούς.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, οι οποίες θα αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν διακοπές και να μην επιβαρύνονται από τις υψηλές τιμές.

Δίνοντας την κατεύθυνση των παρεμβάσεων στις τιμές των καυσίμων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο τρόπος που έχουμε δράσει μέχρι σήμερα, δίνει και το περίγραμμα για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα».

Πληροφορίες θέλουν τα μέτρα να εξετάζεται το μέτρο της παράτασης της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass), σε αναβαθμισμένη μορφή όπως με αύξηση του επιδοτούμενου ποσού καθώς και των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας εκτός της βενζίνης και το πετρέλαιο κίνησης.

Συγκεκριμένα αναφορικά με το επίδομα βενζίνης, αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα ακόμη δίμηνο, ενώ θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Σχεδιάζεται αύξηση της επιδότησης των 40-60 ευρώ με έμφαση στα νησιά και αναπροσαρμογή προς τα πάνω του εισοδηματικού κριτηρίου προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές.

«Ασπίδα» για τα κάυσιμα το καλοκαίρι

• Διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

• Μεγαλύτερο ποσό (40€-60€)

• Συνέχιση επιδότησης πετρελαίου στην αντλία

• Επιδότηση βενζίνης στην αντλία

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/06/2022