Κόσμος

Κίνα: Τέσσερα μικρά τιγράκια γέννησε η σιβηρική τίγρης του ζωολογικού πάρκου

14.06.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο αρχίζοντας από το Περού για να γνωρίσουμε τον Κλαούντιο, τον κόκκορα - κατοικίδιο που προκαλεί πονοκέφαλο στους γείτονες.Την ίδια στιγμή, στην Κίνα η σιβηρική τρίγρης έφερε στον κόσμο τέσσερα σπάνια μικρά τιγράκια.

Αυτά τα τέσσερα μικρά τιγράκια ήρθαν στον κόσμο πριν από λίγες ημέρες στο ζωολογικό κήπο Χενγκντάο στη βορειοανατολική Κίνα. Η σιβηρική τίγρης έφερε στον κόσμο τρία θηλυκά και ένα αρσενικό τιγράκι.

Το συγκεκριμένο πάρκο με τις σιβηρικές τίγρεις είναι σημαντικό για την αναπαραγωγή των αιλουροειδών. Το 1986 που άνοιξε είχε είκοσι και τώρα έχει πάνω από χίλιες.

«Από τη γέννησή τους τα ταϊζουμε κατσικίσιο γάλα με είκοσι αυγά κάθε μέρα. Τα ζυγίζουμε κάθε πρωί για να δούμε αν παίρνουν βάρος. Αν όχι τους δίνουμε επιπλέον γάλα», δήλωσε υπάλληλος του ζωολογικού πάρκου.

Περού

Πρόστιμο ύψους 233 ευρώ επέβαλαν οι τοπικές αρχές του Περού σε μία κοπέλα επειδή έχει για κατοικίδιο έναν κόκκορα που λαλεί κάθε πρωί με αποτέλεσμα να ενοχλεί τους γείτονες.

Η Ναόμι βρήκε τον Κλαούντιο, όπως είναι το όνομα που του έχει δώσει, σε μια χωματερή και τον έσωσε, δίνοντάς του καταφύγιο στο σπίτι της.

Αν η κοπέλα δεν πληρώσει το πρόστιμο οι αρχές θα της πάρουν το ιδιαίτερο κατοικίδιο.

Η Ναόμι όμως, ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφο υπογεγραμμένο από τους γείτονές της που λέει ο κόκκορας δεν τους ενοχλεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/06/2022