Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας «Lightyear» της Disney λόγω φιλιού μεταξύ γυναικών

14.06.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

Στην απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Lightyear» της Walt Disney-Pixar προχώρησαν οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Lightyear» της Walt Disney-Pixar προχώρησαν οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λίγο πριν την κυκλοφορία της στις αίθουσες.

Το Ρυθμιστικό Γραφείο Μέσων του Υπουργείου Νεολαίας και Πολιτισμού ανακοίνωσε, μέσω Twitter ότι, η ταινία παραβιάζει «τα πρότυπα περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης της χώρας», χωρίς να διευκρινίζει ποιά είναι η υποτιθέμενη παραβίαση.

Ένα φιλί

Η ταινία, με επίκεντρο τον χαρακτήρα δράσης Buzz Lightyear από τη δημοφιλή σειρά Toy Story, είχε ήδη διαφημιστεί ενόψει της κυκλοφορίας της που είχε προγραμματιστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τις 16 Ιουνίου.

Η ταινία φέρεται να περιλαμβάνει ένα φιλί μεταξύ δύο γυναικών, που είναι σε σχέση. Όπως σε πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής, η ομοφυλοφιλία είναι ποινικοποιημένη στα ΗΑΕ.

Ζητούσαν απαγόρευση

Σύμφωνα με πληροφορίες, hashtag που καλούσε σε απαγόρευση προβολής της ταινίας έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των Εμιράτων τις προηγούμενες ημέρες.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης των ΗΑΕ και η Disney δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήσεις του αμερικανικού πρακτορείου σχετικά με την απαγόρευση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/06/2022