Ελλάδα

Καρέ καρέ η επιχείρηση του Λιμενικού σε ιστιοφόρο γεμάτο με μετανάστες που κινδύνευαν

13.06.2022 | 13:04 Eνσωμάτωση

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στήθηκε χθες κοντά στην Κεφαλονιά προκειμένου να διασωθούν δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο. Η επέμβαση ήταν άμεση και μετά από μεγάλη προσπάθεια αποβιβάστηκαν όλοι με ασφάλεια.

Μανιασμένα κύματα χτυπούν το ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο, κοντά στην Κεφαλονιά. Στο σκάφος επέβαιναν 57 μετανάστες 43 άνδρες, 8 γυναίκες και 5 παιδιά .

Στο σημείο έφτασαν άμεσα παραπλέοντα σκάφη και πλωτά περιπολικά του Λιμενικού και όπως φαίνεται και στο βίντεο ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης , ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Όταν κατάφεραν να πλησιάσουν το Ιστιοφόρο οι άνδρες του λιμενικού άρχισαν να δίνουν οδηγίες στους μετανάστες ώστε να καταφέρουν να δέσουν το ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος για να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού .

Συνολικά διασώθηκαν πενήντα επτά άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο Κατάκολο, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 28 ετών από την Λευκορωσία και το Αφγανιστάν, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών σε ελληνικό έδαφος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/06/2022