Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ η επιχείρηση για τη σύλληψη μελών του καρτέλ της Κολομβίας

11.06.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Νέα πλάνα έρχονται στη δημοσιότητα από την κινηματογραφική σύλληψη του καρτέλ κοκαΐνης.

Με προτεταμένα τα όπλα και το δάχτυλο στην σκανδάλη, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περικυκλώνουν την πολυτελή βίλα και αρχηγείο του καρτέλ στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Συλλαμβάνουν δύο άτομα που μάταια τρέχουν να ξεφύγουν. Δύο ακόμη θα συλληφθούν λίγα λεπτά μετά.

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και τα δωμάτια της έπαυλης, η οποία θυμίζει «φρούριο».

Σιδεριές, σύρματα περιμετρικά, αυτόματα φώτα και κάμερες, ενώ υπάρχει μόνο μία κατοικία λίγα μέτρα μακριά και μετά αγροτικός δρόμος.

Λίγη ώρα πριν τη σύλληψη, το drone της αστυνομίας από ύψος που ξεπερνά τα 200 μετρά έχει καταγράψει τα δύο λευκά βανάκια του καρτέλ να φτάνουν στη βίλα. Στην ταράτσα εμφανίζονται δυο άτομα και στον χώρο στάθμευσης ένας άνδρας.

Τα μέλη του κυκλώματος δεν το έχουν αντιληφθεί. Σταθμεύουν τα βανάκια στο πίσω μέρος της βίλας και αρχίζουν να μεταφέρουν τους σάκους με τα 300 κιλά κοκαΐνης αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν κρύψει σε κοντέινερ με μπανάνες.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί που τους έχουν στήσει καρτέρι περνούν χειροπέδες στους τέσσερεις Βρετανούς ναρκέμπορους. Ο ένας κατά τη σύλληψή του όρμησε σε αστυνομικό προκειμένου να του αποσπάσει το όπλο.

Τον τελευταίο χρόνο οι τέσσερεις βρετανοί είχαν μεταφέρει το αρχηγείο τους από την Ολλανδία στην Θεσσαλονίκη.

Ζούσαν πολυτελή αλλά προσεκτική ζωή. Είχαν νοικιάσει τη βίλα στο Κάτω Σχολάρι με μηνιαίο ενοίκιο 2.000 ευρώ, νοίκιαζαν ακριβά αυτοκίνητα αλλά και σκάφη.

Επέλεγαν πεντάστερα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, ωστόσο δεν προκαλούσαν.

Τα φορτία της κοκαΐνης ξεκινούσαν με καράβια από την Κολομβία και κατέληγαν σε λιμάνια στο Μεξικό, το Εκουαδόρ και την Κόστα Ρίκα. Από εκεί ξεκινούσε ο διαμοιρασμός τους σε Ευρώπη και Αυστραλία.

Ο 40χρονος αρχηγός του καρτέλ που οργάνωνε τη διακίνηση από την Κολομβία δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται.

Με χειροπέδες οι τέσσερεις σκληροί και επικίνδυνοι κακοποιοί οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών που τους άσκησαν ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σχετίζονται και με την κοκαΐνη των 650 κιλών που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας. Όλοι τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και έως τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/06/2022