Ελλάδα

Ο χάρτης της εγκληματικότητας της Αθήνας – Συγκλονιστική καταγγελία στο MEGA από εργαζόμενο που έχει δεχτεί πάνω από 10 επιθέσεις

10.06.2022 | 06:15 Eνσωμάτωση

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες, τους επαγγελματίες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στις γειτονιές του κέντρου, αλλά και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε απόγνωση. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε εργαζόμενος στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση.

«Στο κέντρο έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα. Έχουν γίνει πιο δύσκολα από ό,τι ήταν. Εκεί που καθόμασταν μέχρι τις 12-1 το βράδυ, 21.30 μαζεύουμε και φεύγουμε. Μας έχουν απειλήσει με κατσαβίδι για να μας πάρουν το ταμείο, με φαλτσέτα. Πλέον όσο μπορούμε τους αφήνουμε να παίρνουν τα εμπορεύματα, παρά να μας χαρακώσει κάποιος», περιέγραψε στο MEGA ο άνδρας.

«Η αστυνομία είναι ενήμερη. Έχουν γίνει σκηνικά που μας έχουν ανοίξει το μαγαζί, μας έχουν πάρει εμπορεύματα, έχουμε καλέσει την αστυνομία, έχουμε πιάσει και ανθρώπους πάνω στην ώρα της ληστείας, και τους παίρνουν στο τμήμα για εξακρίβωση, για δύο ώρες, και μετά οι ίδιοι πάλι βγαίνουν ξανά στο δρόμο, τους βλέπουμε», συνέχισε.

«Το βράδυ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί. Κλείνεις με το φόβο, μαζεύεις με το φόβο. Να κοιτάς ποιος είναι πίσω σου, μέχρι που να μαζέψεις, αν σε παρακολουθεί κανείς όταν φεύγεις. Εμένα μου έχουν επιτεθεί πάνω από 10 φορές στην εργασία μου. Είναι διάφοροι και οι πιο πολλοί από αυτούς είναι Αλγερινοί και Μαροκινοί. Ο άνθρωπος δεν έχει αξία για αυτούς. Καλύτερα να τους τα δώσεις παρά να κάνεις το μάγκα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο «μαύρος χάρτης» της εγκληματικότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο «μαύρος χάρτης» της εγκληματικότητας χωρίζεται σε 4 μεγάλες γεωγραφικές ενότητες:

Ομόνοια – Μοναστηράκι – Κεραμεικός Μεταξουργείο:

Ληστρικές επιδρομές

Διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων

Παρεμπόριο

3ης Σεπτεμβρίου – Πατησίων (στο ύψος του Αγ. Παντελεήμονα)

Γκέτο πορνείας

Διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων

Εξάρχεια

Διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων

Ληστείες στον δρόμο

Διαρρήξεις αυτοκινήτων

Περιοχή Ομόνοιας

Διακίνηση φθηνών ναρκωτικών

Κινητών & καρτών sim

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/06/2022