Πολιτική

Αυστηρή απάντηση Ελλάδας στον Ερντογάν: «Δεν μπορείτε να πλήξετε την εθνική μας κυριαρχία»

09.06.2022 | 16:18 Eνσωμάτωση

Με ψυχραιμία παρακολουθεί η Ελλάδα την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την κυβέρνηση να δίνει μία σκληρή απάντηση στις απειλές Ερντογάν και Τσελίκ.

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου για τις νέες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

Το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία είναι να σταματήσει τις προκλήσεις, καθώς «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/06/2022