Πολιτική

Καιρίδης: Διαρκής αύξηση του κινδύνου για θερμό επεισόδιο

09.06.2022 | 18:24 Eνσωμάτωση

Με την Τουρκία να συνεχίζει να προκαλεί ακραία σε κάθε επίπεδο, η Ελλάδα διατηρεί την ψυχραιμία της και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της γείτονος.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής ΝΔ, σημείωσε πως η Τουρκία αυξάνει την ένταση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της.

«Απίστευτη η ένταση από τη μεριά της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν τα capital controls. Έχει τρομακτική πίεση στην οικονομία της. Ο Ερντογάν επιδιώκει πάση θυσία να διαπραγματευτεί για τους Αμερικανούς οι οποίοι τον αγνοούν και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου κάνοντας τη μια ακρότητα μετά την άλλη».

Ο κ. Καιρίδης σημειώνει ότι «ηθελημένα δε θα υπάρξει θερμό επεισόδιο διότι η ισχυρή ελληνική στρατιωτική αποτροπή δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σκέψεις. Όμως αυξάνεται η ένταση και μπαίνουμε σε μια λογική χιονοστιβάδας, δεν ξέρουμε πως θα αποκλιμακωθεί».

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως υπάρχει «διαρκής αύξηση του κίνδυνου για θερμό επεισόδιο», αφού οι Τούρκοι παίζουν «με τη φωτιά».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/06/2022