Καιρός

Άστατος ο καιρός σε όλη την χώρα την Πέμπτη – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

08.06.2022 | 14:01 Eνσωμάτωση

Την Πέμπτη από το πρωί αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι έντονα και θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια συγκριτικά με άλλες περιοχές, καθώς θα συνεχιστούν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες στα ορεινά. Λίγο πιο έντονες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στο Αιγαίο, στα κεντρικά και νότια τμήματα, με περισσότερο ήλιο και τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο και 30-31 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές , τοπικά 32 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Και στο Αιγαίο νοτιάδες σε παρόμοιες εντάσεις 3-5 μποφόρ, τοπικά στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες θα φτάσουν τα 6.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και ήλιο και πιθανόν το μεσημέρι στα δυτικά-βορειοδυτικά ορεινά να εκδηλωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-30 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές από νωρίς το μεσημέρι, οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 βαθμούς, με νότιο άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 08/06/2022