Πολιτική

«Κρεσέντο» ωμής διαστρέβλωσης της αλήθειας από την Άγκυρα

07.06.2022 | 20:09 Eνσωμάτωση

Η τουρκική μονταζιέρα έχει πάρει φωτιά και πλέον ακόμη και τα πιο επίσημα χείλη των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν επιδίδονται σε ένα κρεσέντο ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας λέγοντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Στην ωμή προπαγάνδα περί αποστρατιωτικοποίησης ρίχνονται και οι στρατιωτικοί αμφισβητώντας όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκιοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδια δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πασάς δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», δήλωσε ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α.

Για το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μάλιστα παραβιάσεις αποτελούν ακόμα και οι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά.

Η αμφισβήτηση των θαλασσίων συνόρων από την Τουρκία γίνεται και μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, με τον αρμόδιο υπουργό να προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της.

«Υπάρχει προπαγάνδα από γείτονα χώρα στη προστασία συνόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να προστατεύουμε τη κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Δεν απέκλεισε τον κίνδυνο ατυχήματος εξαιτίας της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας, με βολές στον πρωθυπουργό για την αποτυχημένη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου όπως είπε.

«Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ένα ατύχημα για παράδειγμα/ είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτήν την ένταση, που είμαστε τόσο δεδομένοι στους συμμάχους μας, τόσο πολύ δεδομένοι και βλέπουμε οι σύμμαχοί μας να απαντούν «βρείτε τα»/ το να τους τα δίνουμε όλα και αυτοί μας χτυπάνε στην πλάτη λέγοντας «βρείτε τα» κατά την άποψή μου αυτό δεν είναι συμμαχία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων ζήτησε στην Ευρωβουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση της έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία.

Αναβάλλεται η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα και Άγκυρα

Η Αναλένα Μπέρμποκ διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό  ύστερα από ένα ταξίδι της στο Ισλαμαμπάτ. Η υπουργός είχε επιλέξει να επισκεφθεί πρώτα την Αθήνα και ύστερα την Άγκυρα, ενώ είχαν προγραμματιστεί και δημόσιες δηλώσεις.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή θα μιλήσει από τη Θεσσαλονίκη ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2022