Κόσμος

Ζητωκραυγές και επευφημίες στη σύντομη εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου

06.06.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση έκλεισαν οι τετραήμεροι εορτασμοί για τα εβδομήντα χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο. Την αυλαία έριξε η ίδια η βασίλισσα, βγαίνοντας για λίγο στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, απ' όπου και χαιρέτισε το συγκεντρωμένο πλήθος, έχοντας δίπλα της τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το ολόγραμμα της νεαρής βασίλισσας Ελισάβετ χαιρετάει μέσα από τη χρυσή άμαξα που κατασκευάστηκε πριν από 260 χρόνια.

Η παρέλαση η οποία έκλεισε τους τετραήμερους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήταν μεγαλειώδης.

Η πομπή ακολούθησε μια παρόμοια διαδρομή της 96χρονης βασίλισσας την ημέρα της στέψης της πριν από 70 χρόνια και θύμισε τις διαφορετικές δεκαετίες της βασιλείας της.

Στην παρέλαση πήραν μέρος δέκα χιλιάδες άνθρωποι και 6 χιλιάδες διασκεδαστές που πέρασαν τον δρόμο μπροστά στο Παλάτι, με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρακολουθούν από τις θέσεις τους στις εξέδρες.

Εκεί την παράσταση έκλεψε το μικρότερο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ, ο Λούις που δεν έδωσε καμία σημασία στο βασιλικό πρωτόκολλο και είχε την δική του χαριτωμένη, παιδική αναίδεια.

Η Κέιτ του είπε να βγάλει το δάχτυλο από τη μύτη και ο Λούις απάντησε με γκριμάτσες και χειρονομίες πριν σταυρώσει τα χέρια του θυμωμένος.

Αφού έδωσε την δική του παράσταση παίζοντας ντραμς στον αέρα, ο Λούις για να ξεμπερδεύει με τις παρατηρήσεις βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά του παππού του.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση, η Ελισάβετ έκανε μία σύντομη εμφάνιση στο μπαλκόνι του Ανακτόρου μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και απέσπασε ουρανομήκεις ζητωκραυγές.

Τέλος, ο Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν δεν πρέπει να πέρασαν και πολύ καλά αφού άκουσαν αποδοκιμασίες και έτσι αναχώρησαν πριν τελειώσει η παρέλαση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/06/2022