Ελλάδα

Δώρα Ζέμπερη: «Τη σκότωσαν για υπόθεση της δουλειάς της» ισχυρίζεται η οικογένειά της

06.06.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Πεπεισμένοι ότι η δολοφονία της συνδέεται με την εργασία της στη ΔΟΥ Πειραιά, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι γονείς και τα αδέλφια της Δώρας Ζέμπερη.

Μη μπορώντας ακόμα και σήμερα να ξεπεράσει τον χαμό της, η οικογένεια της εφοριακού ζήτησε την καταδίκη του 63 ετών κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως, σε δύο φορές ισόβια, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παρίσταται στη δίκη.

«Ο δολοφόνος δεν έμενε τυχαία δίπλα στη Δώρα, ούτε βρέθηκε δίπλα στον τάφο τυχαία. Καθόλου τυχαία. Ούτε πήγε να πάρει τυχαία τα πέντε ευρώ και σκότωσε το κορίτσι με 14 μαχαιριές», δήλωσε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.«Ήταν λίγο φοβισμένη, ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. Ήταν έξι χρόνια στην Εφορία. Είχε κάνει αίτηση να μετατεθεί, να είναι κοντά στο σπίτι. Είχε πολλή δουλειά. Δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος, είπε η μητέρα της.

«Δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία. Πιστεύουμε ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω, που ήταν από τη δουλειά της και θα θέλαμε να συνεχιστούν οι έρευνες και να μην κλείσει υπόθεση εδώ, ανέφερε η αδερφή της στην κατάθεσή της.

«Δεν πέθανε ακαριαία»

Η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές όταν είχε πάει να επισκεφθεί τον τάφο στενού της φίλου. Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε το έγκλημα ωστόσο στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι απλά τραυμάτισε τη Δώρα και «έδειξε» άλλα πρόσωπα για τη δολοφονία της.

«Είχε δεχθεί χτυπήματα στους πνεύμονες. Το τελειωτικό ήταν αυτό της καρδιάς. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος, διήρκησε δύο με τρία λεπτά», ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Η δίκη θα συνεχίζεται στις 30 Ιουνίου με την αγόρευση της εισαγγελέως και πιθανότατα την απόφαση του δικαστηρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/06/2022