Ελλάδα

Βιασμός στη Χαλκιδική: Αρνητικό το τεστ DNA στον 56χρονο τρόφιμο φυλακών – Αναζητείται βοσκός

04.06.2022 | 10:13 Eνσωμάτωση

Ένα βοσκό, το μαντρί του οποίου βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου βιάστηκε η άτυχη 22χρονη στη Χαλκιδική, αναζητούν τώρα οι αρχές, μετά την ανατροπή που σημειώθηκε στην υπόθεση. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, Δημήτρης Αποστολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, σε πρώτη φάση, οι αρχές είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός 56χρονου τροφίμου των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα DNA έδειξαν ότι ο 56χρονος δεν ήταν ο δράστης του βιασμού, ενώ παράλληλα αποδείχθηκε πως είχε και άλλοθι για την ώρα της καταγγελλόμενης πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοσκός που τώρα έχει μπει «στο μικροσκόπιο» των αρχών έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον 56χρονο κατάδικο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το DNA του έχει ταυτοποιηθεί στη σκηνή του εγκλήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βοσκός έχει φύγει από τη Χαλκιδική και διανυκτέρευσε κάποια βράδια στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει εγκαταλείψει και τη χώρα, καθώς η καταγωγή του είναι από την Αλβανία.

«Ο βιασμός έγινε από άλλον και όχι από κρατούμενο της φυλακής»

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν ήταν ο κρατούμενος ο δράστης του βιασμού. Η κοπέλα μίλησε για κάποιο ρωμαλέο με άσπρα μαλλιά. Όταν της πήγαν τον κρατούμενο είπε ότι ήταν αυτός, αλλά ο κρατούμενος δεν είναι ρωμαλέος, είναι μικρόσωμος και έχει σκούρα μαλλιά. Ο βιασμός έγινε από άλλον και όχι από κρατούμενο της φυλακής», είπε ο κ. Αποστολάκης.

«Η περίφραξη είναι στο κλειστό μέρος της φυλακής, αλλά το κτήμα όλο δεν μπορεί να έχει περίφραξη, το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Κάμερες ασφαλείας δεν μπορούμε να έχουμε σε όλο το κτήμα. Στο κλειστό μέρος της φυλακής υπάρχουν κάμερες. Η φυλακή εκτείνεται σε 4.200 στρέμματα γης. Ο φύλακας έκανε αποψίλωση μαζί με τον κρατούμενο που συνελήφθη αρχικά για την υπόθεση την ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 04/06/2022