Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το DNA απάλλαξε τον κατάδικο που συνελήφθη για βιασμό 22χρονης – Αναζητείται βοσκός της περιοχής

03.06.2022 | 20:24 Eνσωμάτωση

Ανατροπή στην υπόθεση του βιασμού της 22χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο βιαστής τελικά δεν είναι ο 56χρονος κρατούμενος των φυλακών Κασσάνδρας που κατηγορήθηκε αρχικά, αλλά ένας βοσκός τον οποίο οι Αρχές ταυτοποίησαν μέσω τεστ DNA.

Μία κοπέλα σε κατάσταση σοκ, ένας άνθρωπος που κατηγορήθηκε άδικα και ο πραγματικός δράστης ελεύθερος.

Η εξέταση DNA έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση βιασμού της 22χρονης στη Χαλκιδική, αφού αποκάλυψε ότι δράστης της επίθεσης δεν ήταν ο 56χρονος τρόφιμος των φυλακών Κασσάνδρας, αλλά ένας βοσκός αλβανικής καταγωγής.

Το μπάνιο στη θάλασσα μετατράπηκε σε εφιάλτη για την 22χρονη κοπέλα, η οποία την ώρα που απολάμβανε ξέγνοιαστη τον ήλιο, δέχθηκε την επίθεση του δράστη.

«Είχα ξαπλώσει για ηλιοθεραπεία ανάσκελα. Όταν κάποια στιγμή γύρισα μπρούμυτα ένιωσα κάποιος να μου επιτίθεται. Με κράτησε από το κεφάλι και με χτύπησε. Μετά δεν θυμάμαι τίποτα από όσα ακολούθησαν. Θα μπορούσα να μη βγω ζωντανή από όλο αυτό. Ελπίζω ποτέ καμία άλλη γυναίκα να μη βρεθεί στη θέση μου», δήλωσε η 22χρονη.

Σε κατάσταση σύγχυσης η νεαρή κοπέλα, στην πρώτη της κατάθεση αναγνώρισε ως δράστη έναν τρόφιμο των φυλακών Κασσάνδρας, ο οποίος έκανε αντιπυρικές εργασίες στην περιοχή. Ο άνδρας ωστόσο από την αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του βοσκού

Το DNA του 56χρονου ήταν καθαρό, κι έτσι στο στόχαστρο μπήκε ένας βοσκός που εργαζόταν σε φάρμα της περιοχής. Από το δείγμα που πήραν οι αρχές από τα σεντόνια του, διαπίστωσαν ότι αυτός είναι τελικά ο βιαστής της κοπέλας.

«Γυρίσαμε 10 βήματα πίσω. Εκεί που ξέραμε ότι ο δράστης είναι στα χέρια της αστυνομίας και προσπαθούσε να συνέλθει η κόρη μας, τώρα φοβάται επειδή κυκλοφορεί ελεύθερος. Πρέπει άμεσα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης πριν φύγει μακριά», δήλωσαν οι γονείς της 22χρονης.

Ο δράστης προς το παρόν παραμένει άφαντος, ενώ η ανακρίτρια απέσυρε την ποινική δίωξη εναντίον του αρχικού υπόπτου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2022