Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για το έγγραφο στην υπόθεση Novartis

03.06.2022 | 20:41 Eνσωμάτωση

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρέα Λοβέρδου έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της καταγγελίας της Ελένης Τουλουπάκη περί παραποίησης εγγράφου από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών για την υπόθεση Novartis.

Έρευνα για το ζήτημα της μετάφρασης εγγράφου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση NOVARTIS διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει μέσω του συνηγόρου της ότι αφαιρέθηκε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου και ζητά με αίτησή της να αποδοθούν -όπως λέει- ευθύνες στους εμπλεκομένους.

«Η πράξη αυτή της παραποίησης μέσω της μετάφρασης είναι εξαιρετικά σοβαρή και πλήττει την αξιοπιστία της ίδιας της πολιτείας αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης που «εργαλειοποιείται» μέσω τέτοιων παρανομιών» δήλωσε ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης.

Η κ. Τουλουπάκη- που κατηγορείται για το κακουργημα της κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση κατήγγειλε επίσης την αφαίρεση από το έγγραφο δύο ακόμα ονομάτων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών επανήλθε με διευκρινίσεις τονίζοντας ότι το έργο της μετάφρασης είχαν ιδιώτες.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές επίσης ότι στον βαθμό που του αναλογεί, το υπουργείο Εξωτερικών θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύεται απόλυτα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Έρχεται τώρα η ώρα της δικαιοσύνης και ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θόρυβο για να αποπροσανατολίσουν από αυτό που θέλει ο κόσμος να μάθει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει διερεύνηση του θέματος της μετάφρασης από τον Νίκο Δένδια.

«Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι όσο και να θέλουν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis. Και είμαστε ακόμη στην αρχή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση ενός εγγράφου το οποίο, όμως, έχει ήδη από διετίας κατατεθεί και αξιολογηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, στην ακριβή του μορφή, κανονικά μεταφρασμένο, χωρίς να παραλείπεται τίποτα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Το ειδικό δικαστήριο, η κ. Αλεβιζοπούλου έχει και το μεν έγγραφο με όλα τα ονόματα και το δε χωρίς. Δεν παίζει κανέναν ρόλο» επισήμανε  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει τη συγκρότηση ή μη ειδικού δικαστηρίου που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των συγκατηγορούμενών του στην υπόθεση NOVARTIS.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2022