Κόσμος

Ορδές τουριστών για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

03.06.2022 | 17:50 Eνσωμάτωση

Μπορεί ο μικρός Λουίς που δεν άντεχε τον εκωφαντικό ήχο των μαχητικών αεροσκαφών να έκλεψε την παρασταση στις χθεσινές εκδηλώσεις, η Μέγκαν Μάρκλ και ο Χάρι να έκαναν το γύρο του διαδικτύου γιατί βρέθηκαν στους εορτασμούς αλλά δεν βγήκαν στο μπαλκόνι με την υπόλοιπη οικογένεια, όμως οι εορτασμοί για το πλατινένιο Ιωβηλαίο και τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο είναι πολλά περισσότερα για τη Βρετανία.

…Και αυτό είναι χρήματα.

Μια ολόκληρη εβδομάδα με πολλές εκδηλώσεις και parties είναι αυτή που ξεκίνησε με τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να επισκεφθούν τη Βρετανία.

Η χώρα περιμένει 2.600.000 επισκέπτες κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα ενώ πάνω από 5 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των αργιών και θα κάνουν εσωτερικές μετακινήσεις που θα φέρουν έσοδα 1,4 δισεκατομυρίου ευρώ.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν τουλάχιστον 1000 εκδηλώσεις και 39 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους σε αυτές.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η Βρετανιά αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση τζίρου 8% και η χώρα αναμένεται να εισπράξει 93 εκατομμύρια ευρώ από το λιανεμπόριο και 24 εκατομμύρια ευρώ από την αυξημένη κίνηση σε μπαρ και εστιατόρια.

Οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον βασιλικό θρόνο ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/06/2022