Ελλάδα

Ευρωπαϊκή πρωτιά για τις ελληνικές παραλίες

03.06.2022 | 17:44 Eνσωμάτωση

Σε ποιο μέρος της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς περιοχές, τα πιο περιζήτητα νησιά, οι πιο ενδιαφέρουσες παραλίες;

Μα φυσικά στην Ελλάδα. Μια ακόμη διεθνή διάκριση «πέτυχε» η Ελλάδα τη νέα θερινή τουριστική σεζόν καθώς βρίσκεται την πρώτη θέση των μηνιαίων αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε η δημοφιλής Βρετανική διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Holidu.co.uk , η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με κριτήριο τη δημοφιλία για τις παραλίες που διαθέτουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι με διαφορά η νικήτρια με 5.400 μηνιαίες διαδικτυακές αναζητήσεις και 142.000 instagram hashtags. Ακολουθούν η Ιταλία με 5400 αναζητήσεις μηνιαίως αλλά μόνο 71.000 αναφορές με hashtags. Τρίτη έρχεται η Πορτογαλία με 3600 αναζητήσεις και 61.000 hashtags μηνιαίως, ενώ στην τέταρτη θέση κατατάσεται η Γαλλία με 3600 αναζητήσεις και 42.000 αναφορές με hashtags.

Ειδικότερα, ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Νάξος και η Μύκονος που μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε πανέμορφες παραλίες με πολύ καθαρά νερά.

«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική διάκριση για το νησί μας. Αυτό βέβαια απαιτούσε και απαιτεί πάρα πολύ κόπο. Η Νάξος έχει φυσικές ομορφιές. Φανταστείτε οτι έχει 36χιλιόμετρα συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερά τα οποία είναι και πεντακάθαρα», δήλωσε ο Βαγγέλης Κατσαράς, αντιδήμαρχος Νάξου.

Ειδικά για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες η επισκεψιμότητα αναμένεται να υπερβεί τα δεδομένα του 2019.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 03/06/2022