Πολιτική

Μητσοτάκης: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο»

03.06.2022 | 19:57 Eνσωμάτωση

Στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός έδωσε μία ηχηρή απάντηση στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και ανέδειξε τις διαφορές μας με τη γείτονα χώρα.

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας για μία ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο πρωθυπουργός έκοψε κάθε γέφυρα διαλόγου με την Τουρκία, μετά τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας και τόνισε πως ο αληθινός πατριωτισμός δεν γίνεται με φιέστες και στολές, αλλά χτίζεται και με συμμαχίες.

«Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι ‘καμμένες’ λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ιστορικές συμμαχίες που τις έχουμε και ισχυρή άμυνα που την χτίζουμε».

Στις 10 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Όλαφ Σολτς, όπου θα βρίσκονται και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ.

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί επιθετική συμπεριφορά από την Τουρκία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και στο Reuters και αναφέρθηκε στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων.

Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί επιθετική συμπεριφορά, αναθεωρητική ρητορική και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας. Νομίζω ότι εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/06/2022