Ελλάδα

Τεστ DNA στο «ξεχασμένο» φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

02.06.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Στο θρίλερ της Πάτρας, σε εξέταση DNA θα υποβληθεί το αίμα που βρέθηκε μέσα σε φιαλίδιο ξεχασμένο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το αίμα της μικρής Τζωρτζίνας. Την εξέταση είχε ζητήσει η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του παιδιού μητέρα του και η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημά της. Η οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί, επίσης, εάν το σημείωμα που βρέθηκε στη σχολική τσάντα του παιδιού και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

Δεκτό έγινε το αίτημα που είχε υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια προκειμένου να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Μετά από τρεις μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά εμφανίστηκε ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων» δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Ορθά η ανακρίτρια ζητάει εξέταση DNA για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για κανέναν ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού» επισήμανε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν δείγμα από την κατηγορούμενη και το Μάνο Δασκαλάκη προκειμένου να προβούν στην εξέταση των δειγμάτων της μικρής Τζωρτζίνας που έχουν βρεθεί όχι μόνο στο «Καραμανδάνειο» αλλά και στα άλλα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο Αγλαΐα Κυριακού και το Ωνάσειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα δείγματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τοξικολογικό έλεγχο.

«Με τα ίδια αυτά υλικά θα μπορέσουν να γίνουν τοξικολογικές αναλύσεις, με τα πρωτόκολλα που οι τοξικολόγοι γνωρίζουν» προσέθεσε ο κ. Λέων.

Ποιος έγραψε το σημείωμα;

H οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί και το εάν το σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

«Υπάρχει προβληματισμός στην οικογένεια εάν αυτός είναι ο γραφικός της χαρακτήρας ή όχι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη ημέρα. Είναι κάτι που πιθανότατα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η χρήση διατυπώσεων στο σημείωμα είναι περίεργη για παιδί αυτής της ηλικίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/06/2022