Υγεία

Πρωτοποριακή μέθοδος έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου του πνεύμονα

01.06.2022 | 10:22 Eνσωμάτωση

Πιστός στη δέσμευση του να προάγει την πρόληψη, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρουσίασε την πρωτοποριακή μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης, κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

O Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος , ανέλυσε τη στρατηγική του Ομίλου που πρωτοστατεί διεθνώς στον χώρο της υγείας.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

«Όσοι συμπολίτες μας έχουν αυτήν τη συνήθεια του καπνίσματος πλέον μέσο μίας νέας πρωτοποριακής εξετάσεις θα έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν τον κίνδυνο και εγκαίρως να υπάρχει η πρόληψη και η θεραπεία αναλόγως τα ευρήματα που θα προκύπτουν», δήλωσε.

Οι καταξιωμένοι επιστήμονες, εστίασαν στην καινοτομία και στα διεθνή best practices που εφαρμόζονται για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, μέσω της πρωτοποριακής εξέτασης αξονικής θώρακα χαμηλής ακτινοβολίας.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μπεχράκης, MD, PhD, (McGill), F.C.C.P, Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο καπνιστής που είναι άνω των 50 ετών και έχει καπνίσει περισσότερο από 20 pack years πρέπει κάθε χρόνο να κάνει μια αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης χωρίς σκιαγραφικό, ώστε εάν προσβληθεί από καρκίνο να τον διαγνώσει σε φάση που θεραπεύεται».

Ο Δρ. Νικόλαος Μποντόζογλου, Ακτινοδιαγνώστης, Διευθυντής Αξονικής & Μαγνητικής Τομογραφίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

«Είναι μία εξέταση που είναι πάρα πολύ απλή κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και ο κίνδυνος ακτινοβολίας είναι πρακτικά μηδενικός», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος Ειδικός, Επεμβατικός Πνευμονολόγος, ο Δρ. Τζαμπραήλ Νταχάμπρε Θωρακοχειρουργός, Διευθυντής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, ο Δρ. Κοσμάς Τσακιρίδης, Διευθυντής Καρδιο-Θωρακοχειρουργικής Κλινικής, Εξειδικευμένος στη Ρομποτική.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/06/2022