Κόσμος

Βρήκε το κλεμμένο της φλάουτο σε… αγγελία

24.05.2022 | 17:50 Eνσωμάτωση

Δεν πίστευε στα μάτια της μία καθηγήτρια μουσικής όταν ανακάλυψε σε αγγελία το χρυσό της φλάουτο που είχε κλαπεί από το αυτοκίνητό της πριν από πέντε χρόνια.

Ένα βράδυ του Δεκέμβρη το 2017 η γνωστή σολίστ αφήνει την τσάντα της κρυμμένη στο πατάκι του συνοδηγού στο αυτοκίνητό της. Μέσα είχε το χρυσό φλάουτο αξίας 25.000 ευρώ. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, η τσάντα της είχε κάνει φτερά.

«Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν είχα ξανά αφήσει μουσικό όργανο στο αυτοκίνητο. Το άφησα για περίπου ενάμισι λεπτό; Ήταν σε ένα σκοτεινό σημείο και η μαύρη τσάντα κάτω στη θέση του συνοδηγού σε ένα μαύρο σημείο ας πούμε, δηλαδή μιλάμε για ταχύτητα απίστευτη, έτσι; Οπότε αφού δεν είχε λάπτοπ μέσα, τα πετάξανε προφανώς τα περιεχόμενα και είμαι τυχερή που δεν το πετάξανε σε κανονικό κάδο, θα το είχανε φάει οι δαγκάνες των σκουπιδιών το καημένο το φλαουτάκι» αναφέρει η μουσικός.

Οι δράστες αφού πήραν την τσάντα, δεν εκτίμησαν σωστά την αξία του φλάουτου και το πέταξαν στον κάδο ανακύκλωσης. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο και έπεσε στα χέρια ενός υπαλλήλου καθαριότητας.

«Το πετάξανε στης ανακύκλωσης, από εκεί κατέληξε στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης και ο ανιχνευτής μετάλλου το πέταξε έξω. Και το βρήκανε κάποιοι υπάλληλοι, δεν ξέρανε τι να το κάνουνε και ένας από αυτούς λέει: ‘Άσ’ το θα δούμε’. Κανείς δεν πίστευε ότι ένα φλάουτο μπορεί να έχει αξία έτσι κι αλλιώς, ευτυχώς για εμένα μπορώ να πω. Και τώρα αυτός πήρε σύνταξη και λέει: ‘Τι να το κάνω; Τι να το κάνω; Ας το βάλω να το πουλήσω’» περιγράφει.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, αυτή η αγγελία στο facebook από τον υπάλληλο καθαριότητας δείχνει πως ούτε ο ίδιος είχε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλης αξίας είναι το μουσικό όργανο που βρέθηκε στην κατοχή του.

– Καλημέρα, αν ξέρει κάποιος την αξία του. Ευχαριστώ.
– Είναι κινέζικη μαϊμού-απομίμηση πανάκριβης χειροποίητης μάρκας φλάουτου. Αν παίζει έστω και λίγο μιλάμε για 50€-80€. Αν όχι το χαρίζεις με 10-15€ σε κάποιον για ν’ αναλάβει το σέρβις του.

«Το βρήκα, μου το δώσανε δηλαδή κάτι παιδιά εκεί, το πήρα εγώ, το παράτησα στο σπίτι και τώρα τα έβγαζα εκεί να πετάξω κάτι πράγματα και το είδα, ούτε ήξερα να είναι κλεμμένο. 1:19 Είναι άχρηστο για εμένα δηλαδή» δήλωσε ο υπάλληλος.

Πώς εντόπισε η ίδια την αγγελία; Ένα mail από την κατασκευαστική εταιρεία του μουσικού οργάνου στην Αμερική την ενημέρωσε πως κάποιος χρήστης του facebook επικοινώνησε μαζί τους, και ο σειριακός αριθμός που είχε δηλώσει η καθηγήτρια ταίριαζε με εκείνον. Σε επικοινωνία με την αστυνομία, ο υπάλληλος καθαρισμού εντοπίστηκε και παρέδωσε το φλάουτο.

«Ήταν σίριαλ πέρασα μία εβδομάδα που δεν κοιμόμουν, πόναγε το στομάχι μου, ζαλιζόμουν, γιατί ήταν σαν το βλέπεις εκεί απέναντι και να μην μπορείς να το πιάσεις. Σας λέω τώρα με ψυχραιμία πια σκέφτομαι διάφορα πράγματα και λέω κοίταξε να δεις μία τρίχα απόφαση, πραγματικά τρίχα, αν το είχε ρίξει σε κανονικό κάδο δεν θα το είχε ξαναδεί κανένας ποτέ» δηλώνει η μουσικός.

Το σοκ που είχε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια με την απώλεια του χρυσού φλάουτου βέβαια ήταν ανεπανόρθωτο.

«Επειδή είναι μουσικό όργανο, όσο ακριβό ή φθηνό αν είναι, αν είναι το όργανο της δουλειάς σου και μελετάς με αυτό και το αγαπάς, είναι σαν να σου κόψουν το χέρι, να σου πάρουν ένα όργανο από το σώμα και πέρασα μία φάση πραγματικού πένθους, δηλαδή σοκ στην αρχή τρομερό, δεν μπορούσα να το πιστέψω μετά θλίψη θυμός, ξέρετε όλα αυτά, έκανα έναν χρόνο να συνέλθω ουσιαστικά και να μπορέσω να παίξω φυσιολογικά φλάουτο» εξηγεί η μουσικός.

Το χρυσό φλάουτο αξίας 25.000 ευρώ είναι ξανά στα χέρια της, με την ίδια αυτή τη φορά να το έχει ασφαλισμένο για παν ενδεχόμενο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/05/2022