Ελλάδα

Βόλος: Τρόμος στους οδηγούς από τη «ρουλέτα του δρόμου»

23.05.2022 | 20:16 Eνσωμάτωση

Επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η «ρουλέτα του δρόμου», ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο που μπορεί να οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα.

Ο οδηγός κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα σε σταθμευμένα οχήματα και το καταγράφει με το κινητό του για να προκαλέσει το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο όπου ανεβάζει το βίντεο.

Τα παιχνίδια του τρόμου δεν έχουν τέλος. Ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ οδηγός δικύκλου στον Βόλο που είδε να πετάγονται μπροστά στις ρόδες του οχήματός του δυο παιδιά κι ένα τρίτο να βρίσκεται κοντά τους έτοιμο να καταγράψει την σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.

Παιδιά κι έφηβοι πετάγονται στο οδόστρωμα ή ξαπλώνουν μπροστά σε διερχόμενα οχήματα για να δείξουν στον εικονικό κόσμο την αληθινή στιγμή που έπαιξαν τη ζωή κορώνα – γράμματα.

Στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν πρόσφατα για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία ενώ θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και οι γονείς τους.

Στη διασταύρωση της Αριστοτέλους με την οδό Βασάνη άλλη μια παρέα από τρία παιδιά, ρίσκαρε την ώρα που περνούσε αυτοκίνητο.

Μαρτυρίες για ανάλογα περιστατικά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις δείχνουν πως έχει παραγίνει το κακό με τις προκλήσεις θανάτου στο διαδίκτυο.

Παρέες ανηλίκων με κουκούλες μέσα στο σκοτάδι, κρυμμένοι σε στροφές εμφανίζονται τρέχοντας στον δρόμο δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των οδηγών και η τραγωδία να είναι θέμα καθαρής τύχης αν δεν συμβεί.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονέων τονίζοντας πως ένα ασφαλές οικογενειακό πλαίσιο και ο συνεχής διάλογος με τα παιδιά μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά για να τα αποτρέψουν από τέτοιες άκρως καταστροφικές συμπεριφορές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/05/2022