Κόσμος

Ο Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας πριν από δύο μήνες

23.05.2022 | 20:20 Eνσωμάτωση

Για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο σήμερα Ουκρανός αξιωματούχος, σημειώνοντας έγινε μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του και ότι οι δράστες δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Ο αρχηγός πληροφοριών του ουκρανικού στρατού υποστήριξε ότι πριν από δυο μήνες έγινε απόπειρα δολοφονία του Πούτιν και ότι οι επίδοξοι δολοφόνοι ήταν από τη περιοχή του Καυκάσου.

Δε δόθηκε δημοσιότητα, όμως η απόπειρα κατά του Πούτιν απέτυχε πλήρως, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος σε εφημερίδα του Κιέβου, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία ή αποδείξεις.

Δυτικοί αναλυτές λένε ότι τον περασμένο μήνα ο Πούτιν παρέστη στην κηδεία του εθνικιστή ηγέτη Ζιρινόφσκι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ότι είχε μαζί του το βαλιτσάκι για την εντολή εκτόξευσης των πυρηνικών, αλλά πέραν αυτού δεν αναφέρουν κάτι για απόπειρα εναντίον του.

Στο Κίεβο καταδικάστηκε σήμερα ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης για εγκλήματα πολέμου.

Κυβερνήτης άρματος, μόλις 21ενός ετών, ο Ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια. Άκουσε σιωπηρός και με κατεβασμένο κεφάλι την απόφαση του ουκρανικού δικαστηρίου.

Προηγουμένως παραδέχθηκε ότι εκτέλεσε με καλάσνικοφ έναν 62χρονο Ουκρανό πολίτη την τέταρτη ημέρα της εισβολής και ζήτησε συγχώρεση από τη χήρα του.

Είπε ότι σκότωσε τον άμαχο εκτελώντας διαταγή ανωτέρου που φοβήθηκε ότι το θύμα θα πρόδιδε τη θέση τους γιατί μιλούσε στο κινητό του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/05/2022