Ελλάδα

«Στη γερμανική βιβλιογραφία αναφέρεται πως η κεταμίνη μπορεί να σκοτώσει μέσω της άπνοιας» – Όσα δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

20.05.2022 | 17:34 Eνσωμάτωση

Σπάνιο σύνδρομο του φλεβικού κόμβου επικαλείται ως αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο τεχνικός σύμβουλος της 3χρονης κατηγορούμενης.

Αναφορικά με την κεταμίνη και την αμφιλεγόμενη δήλωσή του, πως δεν σκοτώνει η ουσία, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS ο Γιώργος Σιδεράς, γιατρός και ένας από τους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η κεταμίνη σκοτώνει όταν δοθεί πολύ γρήγορα σε μεγάλη ποσότητα μέσω της ενδοφλέβιας οδού και το παιδί ή ο ενήλικας είναι δίχως επιτήρηση» εξήγησε ο κ. Σιδεράς.

Στην τοποθέτησή του επί του θέματος, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως η κεταμίνη χρησιμοποιείται από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, ωστόσο στα χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν, μπορεί να γίνει ένα φονικό όπλο, γιατί σε μεγάλες δόσεις σκοτώνει.

Ο κ. Σιδεράς ανέφερε πως στη γερμανική βιβλιογραφία αναγράφεται πως η κεταμίνη μπορεί να σκοτώσει μέσω της άπνοιας.

Σε ό,τι αφορά τις αναρτήσεις του τεχνικού συμβούλου σχετικά με τον κορωνοϊό και την αμφισβήτησή του, ο κ. Σιδεράς δήλωσε πως δεν πρόκειται για δικά του λεγόμενα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/05/2022